Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzņēmums atver durvis topošajiem ceļu būves meistariem

22.05.2018

Topošie ceļu būves mašīnu mehāniķi, kuri izglītību pašlaik iegūst Aizkraukles profesionālajā vidusskolā, un ceļu būvtehniķi, kuri specialitāti apgūst Smiltenes tehnikumā, iepazinās ar darba organizāciju un izpildi Vagonu ielā, kas ir viena no Daugavas stadiona apkārtnes ielām, kas top pārbūvētas pirms tur gaidāmajiem koncertiem Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku ietvaros. Šā objekta lielākais izaicinājums ir būvdarbu izpildes termiņš. Salīdzinoši mazā laika posmā būvniekiem jāpagūst nomainīt  apakšzemes komunikācijas Vagona ielas posmā no Pērnavas līdz Augusta Deglava ielai un izbūvēt jaunu ielas segumu. “Binders” speciālisti jauniešus iepazīstināja ar objektā paveicamo darbu veidiem, to secību, procesā izmantotajiem mehānismiem un tehnoloģijām.

Audzēkņiem un viņu pedagogiem bija iespēja skatīt, kā darbs tiek organizēts  arī Vangažu asfaltbetona rūpnīcā un pēc kādiem principiem, ar kādām metodēm tiek pārbaudītas asfaltbetona ražošanas izejvielas un jau ieklātā materiāla paraugi  turpat dislocētajā ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorijā.

Uzņēmums “Binders” labprāt atsaucas gan tehnikuma audzēkņu, gan jau studējošo jauniešu lūgumiem iepazīties ar  procesiem, kas veido ceļu būvniecību. Tā ir ne tikai praktiskā būvniecība – darbs, ko redzam uz ielām un ceļiem, bet arī jomas un norises, bez kurām darba rezultāts nav sasniedzams – ģeodēzija, tehnikas un mehānismu apkope, asfaltbetona ražošana, ceļu būvmateriālu testēšana u.c.

“Binders” jauniešiem labprāt piedāvā arī prakses iespējas uzņēmumā. Esam gandarīti, ka šobrīd kompānijā praktiskās iemaņas apgūst vairāki desmiti jauniešu no visas Latvijas.