Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzsāks a/c A3 asfalta segas pastiprināšanu posmā no 60,20.km līdz 79,45.km

20.05.2016

Ceļu būves firma SIA “Binders” 23.maijā uz valsts galvenā autoceļa A3 Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka) 19,25 km garā posmā sāks asfalta segas pastiprināšanas būvdarbus. Remontdarbu zona aptvers autoceļa posmu no Rubenes līdz Valmierai, tālāk virzienā uz Valku ietverot ceļa pārvadu A3/P18, un turpinājumā līdz pat Mellupei Burtnieku novadā.

Ceļa pamata pastiprināšana tiks veikta, izmantojot reciklēšanu – veco segu uzirdinās, pievienos jaunu šķembu maisījumu un cementu, kam pa virsu trijās kārtās ieklās jauno asfalta segumu.

Projekta ietvaros tiks pārbūvētas pār ceļu esošās elektropārvades līnijas. Atsevišķā ceļa posmā Valmieras pilsētas robežās līdz satiksmes pārvadam labajā pusē tiks nomainīti apgaismojuma balsti un gaismekļi, kā arī izbūvēta gājēju ietve un veloceliņš.

Remontdarbu zonā tiks nomainītas visas bojātās caurtekas, kā arī saremontēta Āžkalna strauta un Jumaras caurteka. Tiks pārbūvētas sabiedriskā transporta platformas, iztīrīti grāvji, sakārtotas nobrauktuves.

Būvdarbu laikā satiksme remontdarbu zonā tiks regulēta ar vairākiem luksoforiem. Orientējoši no 7.jūnija satiksmei tiks slēgts ceļa pārvads A3/P18. Lūdzam ievērot būvdarbu zonā uzstādītās norādes un brīdinājumus.

Līgumsaistības paredz būvdarbu izpildi līdz 2017.gada septembrim.

Būvdarbu pasūtītājs – VAS “Latvijas Valsts ceļi”, projektētājs – AS “Ceļuprojekts”.

Līguma summa – 16 145 777,77 EUR ( bez PVN).