Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzsākta Jūrmalas šosejas pārbūve

17.06.2019

Šosejas pārbūves ietvaros ar reciklēto veco asfaltu tiks pastiprināti ceļa pamati un ieklātas trīs jaunas asfalta kārtas. Atjaunos arī nobrauktuves satiksmes mezglā ar Rīgas apvedceļu Salaspils-Babīte (A5).

“Izpēte ir apliecinājusi, ka ceļa pamatos ir atbilstoši kvalitatīvi materiāli, lai nodrošinātu nākamajos divdesmit gados prognozētās satiksmes vajadzības, kas varētu būt līdz 80 000 transporta vienībām diennaktī, no tām 10% kravas transports. Atbilstoši tām ir izvēlēta ceļa konstrukcija: esošais salturīgais slānis un šķembu pamats, kam pa virsu tiks ieklāta reciklētā asfalta kārta un trīs jauna asfalta kārtas – pamata kārta, saistes kārta un virskārta”, norāda VAS “Latvijas Valsts ceļi” Būvniecības pārvaldes direktors Gints Alberiņš.

Šis ir pirmais tiks apjomīgais ceļu būvdarbu objekts, kas pilnībā tiek finansēts no valsts budžeta līdzekļiem. Līdz šim visi līdzīgi projekti tika finansēti no Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem.Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti 2010.gada rudenī.

Uzsākoties aktīvajiem remontdarbiem, uz šosejas ieviestas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas un līdz 2020.gada rudenim satiksme starp Rīgu un Jūrmalu notiks pa vienu brauktuvi un divām joslām katrā virzienā. Paredzams, ka siltajās vasaras dienās un brīvdienās satiksme šajā posmā būs palēnināta, tāpēc aicinām nokļūšanai uz Jūrmalu  no Rīgas un no Rīgas uz Jūrmalu izmantot vilcienu.

Vairāk foto ŠEIT

Informācija un foto:  VAS “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļa