Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzsākta seguma virskārtas maiņa Tallinas šosejas posmā no Duntes līdz Svētciemam

10.05.2018

Sākusies autoceļa A1 (Tallinas šoseja) seguma virskārtas nomaiņa posmā no 48,10. līdz 81,28. km jeb no Duntes līdz Svētciemam. Būvdarbi paredz izlīdzinošo frēzēšanu, plaisu aizliešanu un jaunas virskārtas ieklāšanu 4 cm biezumā. Projekts paredz arī nomaļu uzpildīšanu, ūdensnovades sistēmas atjaunošanu un horizontālā  marķējuma uzklāšanu un signālstabiņu atjaunošanu.

Būvdarbu organizācija paredz teritorijās, kur nofrēzēts vecais segums, uzreiz arī klāt jauno asfalta kārtu, tādējādi secīgi virzoties uz priekšu.

Būvdarbu laikā satiksmei tiks atstāta viena brīva josla, ko regulēs satiksmes regulētāji. Atkarībā no darba apjoma, intensitātes un izmantotajām tehnoloģijām,  autovadītājiem jārēķinas, ka, šķērsojot remontdarbu zonu, maksimāli būs 4 posmi, kuros transporta plūsmu uzraudzīs regulētāji.

Jau nākamnedēļ, sākot no Liepupes Svētciema virzienā, paredzēti divi posmi ar reverso kustību un satiksmes regulētājiem. Ātruma ierobežojums remontdarbu zonā būs 70 un 50 km/h.

VAS “Latvijas Valsts ceļi” skaidrojums, kāpēc jāatjauno salīdzinoši labā stāvoklī esoša ceļa segums: “Kā ikvienu inženiertehnisko būvi, autoceļus nepieciešams ne tikai remontēt, bet arī pienācīgi uzturēt. Pareiza uzturēšana nozīmē arī autoceļa seguma atjaunošanu posmos, kas sasnieguši normatīvo atjaunošanas laiku : 6-12 gadi, atkarībā no satiksmes intensitātes un pielietotās tehnoloģijas. Pēc šāda kalpošanas perioda ceļu virskārtā parādās nodiluma un noguruma pazīmes, ko uzrāda gan mērījumi, gan pieredzējušu inženieru vizuālais novērtējums. Segums jāmaina, kamēr plaisas ir mazas. Ja to neizdara, mazās plaisas kļūst lielākas, caur tām ūdens piekļūst ceļa apakšējām kārtām, rezultātā ceļš tiek pamatīgi bojāts un nākamais remonts būs jau stipri dārgāks.”