Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzsākta Vidzemes šosejas (A2) pārbūve no “Sēnītes” līdz Siguldai

19.08.2022

Pārbūvei paredzētais šosejas  posms abos virzienos  ir gandrīz 7 km garš, tādējādi kopumā pavisam tiks pārbūvēti 14 km.  Būvdarbi notiks posmā no 39,44. līdz 46,30. km.  Būvdarbu laikā viena brauktuve satiksmei tiks slēgta. Transporta kustība abos virzienos tiks organizēta pa otru brauktuvi.

Šonedēļ remontdarbu zonā veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā. Būvdarbi šobrīd  notiek virzienā uz Siguldu, kur tikko uzsākta vecā asfalta seguma frēzēšana un augsnes noņemšana.

Projekts paredz  ceļa segas konstrukciju pārbūvi. Vietām tā tiks pārbūvēta pilnībā, ieskaitot arī salturīgā slāņa izbūvi, taču vietām segas pārbūve tiks veikta, izmantojot reciklēšanas metodi.  Visā parbūvei paredzētajā posmā tiks ieklāts jauns asfaltbetona segums trijās kārtās.

Tikjs atjaunotas arī Inčupītes un Egļupes caurtekas, kā arī gājēju un velosipēdistu tuneļi zem Vidzemes šosejas Gaujas ciematā ( 42,77. km). Sabiedriskā transporta pieturvietā “Indrāni” un “Gauja” tiks atjaunoti tur esošie paviljoni.

Vēršam uzmanību, ka būvdarbu posmā noteikts ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Lūdzam būt uzmanīgiem un ievērot šajā teritorijā izvietotās norādes un brīdinājumus!

Būvdarbus plānots pabeigt 2023. gada rudenī, paredzot tehnoloģisko pārtraukumu ziemā.

Projekta pasūtītājs VSIA “Latvijas valsts ceļi” norāda, ka ceļa segums pārbūvei paredzētajā posmā ir stipri nolietojies. Uzlabojumi atsevišķas vietās veikti tikai 1999. un 2008. gadā, taču nozīmīgi remontdarbi Vidzemes šosejā  no  satiksmes mezgla pie “Sēnītes” līdz Siguldai nav veikti kopš ceļa uzbūvēšanas pagājušā gadsimta 80. gados.

Pārbūves projekts: SIA “Ceļuprojekts”.
Būvuzraudzība: SIA “Firma L4”.
Būvniecība: ceļu būves firma SIA “Binders”.