Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Ziemā spraigs darba cēliens “Binders” būvtehnikas un mehānismu remontmeistariem

18.02.2022

Ziema, kā zināms, ceļu būvniekiem ir mazāk aktīvs periods, bet to noteikti nevar attiecināt uz būvtehnikas remontmeistariem. Rudens nogalēs uzreiz pēc aktīvās būvsezonas beigām intensīva darba cēliens sākas uzņēmuma Mehanizācijas departamentā, kur ziemā remontē un apkopj būvtehniku, dažādus mehānismus. Pavasarī beigsies būvdarbu tehnoloģiskie pārtraukumi, un būvobjektos atgriezīsies ne tikai atpūtušies būvnieki, bet arī teicamā darba kārtībā savestā būvtehnika – ekskavatori, buldozeri, iekrāvēji, kravu transports, asfaltēšanas tehnika, dažādi citi zemes darbiem, asfaltēšanai, atsevišķu tehnoloģiju izmantošanai nepieciešamie mehānismi un transporta vienības.

“Binders” Mehanizācijas departamenta remontdarbnīcās Saulkrastos un Raganā ziemā tiek  saremontētas  un tehniskā apkope veikta apmēram simts dažādu transporta un tehnikas vienību. Visu darba apjomu kopumā paveic 15 mehāniķu, remontētāju komanda, tostarp arī auto elektriķi, auto elektronikas u.c. speciālisti. Ziemā remontdarbos iesaistās arī daļa no transporta un būvtehnikas vadītājiem.

Šogad situācija atšķiras no citiem ziemas mēnešiem, jo pilnā jaudā turpinās būvdarbi gan Rail Baltica, gan Ķekavas apvedceļa būvobjektos, kur strādā arī ceļu būves uzņēmums SIA “Binders”.  Tikai Ķekavas apvedceļa būvniecības procesā vien katru dienu šobrīd strādā vairāki desmiti zemes rakšanas, grunts pārvietošanas, citu būvdarbu veikšanai nepieciešamo tehnikas vienību.  Būvdarbi nav pārtraukti arī atsevišķos būvobjektos, kur ziemas mēnešos iespējams turpināt apakšzemes inženierkomunikāciju ierīkošanu.  Tas nozīmē, ka tehnikas remontētājiem jāspēj apkopt gan tās vienības, kam jābūt gatavībā, sākoties jaunajai būvsezonai, gan gādāt par to, lai bez problēmām strādātu būvtehnika šobrīd aktīvajos būvobjektos.

“Binders” auto un mehānismu parks nodrošina apmēram pusi no aktīvajā būvsezonā nepieciešamās transporta un būvtehnikas daudzuma.  Pārējo apjomu uzņēmums īrē no sadarbības partneriem.