Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Uzņēmumam “Binders” – ceļu nozares Gada balvas

12.05.2016

11.maijā tika pasniegtas ceļu būvniecības nozares Gada balvas 2016.

Gada balvas ceļu būvniecībā šogad tiks pasniegtas sesto reizi. Žūrija vērtēja desmit ceļu būvobjektus, kuri tika pabeigti pērn un tika atlasīti pēc darbu apjoma un izpildes kvalitātes kritērijiem. Visus objektus žūrija apsekoja dabā, vērtējot asfalta seguma kvalitāti – līdzenumu, viendabīgumu, šuves, kā arī inženiertehniskās būves, nomales un nogāzes, satiksmes organizācijas aprīkojumu un ūdens novades sistēmas.

Par labāko 2015.gadā izbūvēto valsts autoceļa posmu, kurā veikta seguma atjaunošana un paplašināšana, tika atzīts Tallinas šosejas (A1) posms no Svētciema līdz Salacgrīvai, ko īstenoja ceļu būves firma SIA “Binders”.

Ceļa pārbūve ilga no 2014.gada septembra līdz 2015.gada augustam. Vecais asfalta segums tika reciklēts un iestrādāts pamatu apakškārtā. No jauna tika izbūvēts asfalta segums trijās kaŗtās. Zem asfalta seguma izbūvēta ar cementu saistīta minerālmateriālu pamata nesošā kārta.

Projekta īstenošanas laikā atjaunots gan vecā ceļa tilts pār Svētupi, ko izmantoja kā pagaidu apbraucamo tiltu, gan pašreizējais tilts pār Svētupi, kura plātne tika betonēta vienlaicīgi visā tilta platumā. Atjaunota arī ūdens novades sistēma un autobusu pieturvietas.

Šis ceļa posms pieņemts ekspluatācijā bez piezīmēm. Gala pārbaudē pērn, 27.augustā, vidējā saķeres koeficienta un līdzenuma rādītāji IRI vērtības bija pieļaujamās robežās. VAS “Latvijas Valsts ceļi” Projektu kvalitātes audita gala ziņojumā šā gada martā secināts, ka rekonstruētais ceļš ir labā kvalitātē un tā aprīkojumā defekti nav konstatēti.

Vairāk objekta foto ŠEIT

Gada balvas eksperts, ceļu būvinženieris Elmārs Daniševskis sacīja, ka “šis posms ir labs piemērs teicamam darbu rezultātam lielas satiksmes intensitātes apstākļos. Brauktuves klājums ir līdzens un homogēns, šuves nav pamanāmas. Nomales ir uzbūvētas blīvas un noturīgas. Nogāzes noplanētas teicami, veidojot braucējam labu ainavu ceļa līkumos.”

3.vietu autoceļa seguma atjaunošanas un pastiprināšanas grupā ieguva vēl viens uzņēmuma “Binders” pērn pabeigts objekts – Vidzemes šosejas posms jeb autoceļš A2 Rāga-Sigulda-Igaunijas robeža  (Veclaicene)15,40.-25,10.km.

Savukārt par labāko 2015. gadā izbūvēto valsts autoceļa posmu, kurā veikti paplašināti pārbūves darbi, tika atzīts autoceļa Valka – Rūjiena (P22) posms no Kārķiem līdz Naukšēniem. Arī šo posmu būvējā un Gada balvu saņēma SIA Binders.

Reģionālā valsts ceļa Valka – Rūjiena (P22) posms no Kārķiem līdz Naukšēniem ir 12,5 km garš (30.-42. Km). No 2014. gada jūnija līdz 2015. gada jūnijam tika veikta salturīgā slāņa, šķembu pamata, karstā asfalta apakškārtas un dilumkārtas būvniecība. Atjaunoti arī divi tilti pār Ķires upi, ūdens novades sistēma, kā arī autobusu pieturvietas, ceļa aprīkojums. Pārbūvētas Latvenergo komunikācijas.

Pēc šī posma izbūves autoceļš Valka – Rūjiena nu visā garumā ir ar asfalta segumu.

Posms ekspluatācijā tika pieņemts bez piezīmēm. Gala pārbaudē, kas notika pērn 3. jūlijā, vidējā saķeres koeficienta un līdzenuma rādītāja IRI vērtības bija pieļaujamajās robežās. LVC Projektu kvalitātes audita daļas ziņojumā pērn septembrī secināts, ka rekonstruētais ceļš ir labā kvalitātē, vien jānovērš izskalojumi ceļa nogāzē.

Vairāk objekta foto ŠEIT

Gada balvas eksperts, ceļu būvinženieris Elmārs Daniševskis, raksturojot šo posmu, uzteica ceļa seguma kvalitāti. “Viendabīga un kvalitatīva asfalta masa, ļoti labi nostrādātas garenšuves, praktiski nejūtamas klājuma šķērsšuves. Ceļa nomales būvētas ar kvalitatīvu materiālu, labi noblīvētas un lieliski tikušas galā ar ziemas un pavasara laika apstākļu pārbaudījumu.”

Vairāk foto no balvu pasniegšanas ceremonijas ŠEIT  

Balvas ceļiniekiem pasniedza satiksmes ministrs Uldis Augulis, VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, biedrības Latvijas ceļu būvētājs valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš un citi.

VAS “Latvijas Valsts ceļi” informācija