Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” Lielās talkas dienā strādāja Saulkrastos

25.04.2016

Ceļu būves uzņēmums “Binders” šogad ir viens no lielākajiem Lielās talkas pasākumu atbalstītājiem, jo kompānijai patīk viss, kas vērsts uz pastāvēšanu ilgtermiņā – gan darbs, gan tā rezultāts. Lielās talkas ideja precīzi iekļaujas uzņēmuma vērtībās, tāpēc šogad arī mēs apvienojām savus spēkus un pirmo reizi talkojām kolektīvi.

Gandrīz 70 binderiešu, bruņojušies ar grābekļiem, lāpstām, trimmeriem, motorzāģiem u.c. instrumentiem Lielās talkas dienā vienojās kopīgā darbā. Mūsuprāt, tas bija arī lielisks veids, kā iesākt jauno ceļu būves sezonu – sakopt teritoriju, kas mums nav sveša. Saulkrastos joprojām atrodas uzņēmuma Mehanizācijas departaments, pilsētiņā un tās apkārtnē būvēti vai rekonstruēti lieli un ne tik lieli objekti.

Strādājām “divās frontēs”. Pēterupes krastā, kur bija gan cilvēku pamesti sadzīves atkritumi, gan dabas radīti netīrumi – krituši koki, pērnās lapas, aizauguši brikšņi un krūmāji. Tikpat daudz darba bija Ainažu ielas malā, kur izlīdzinājām vairākas melnzemes kaudzes.

Strādāšanu noslēdzām, Pēterupes krastā iedēstot ozolu, bērzu un pīlādžu dēstus.

Mūsu bija daudz – gandrīz 70 binderiešu un viņu ģimenes locekļu. Grābekļus un citus darba instrumentus rokās ņēma gan biroja darbinieki, gan kolēģi, kuri strādā uz ceļiem. Īpašs prieks par to, ka mūs apciemoja arī bijušie binderieši, ceļu būves veterāni, kuri jau godam pelnītā pensijā.

Netīrāko vietu tīrīšanai Pēterupē nācās iesaistīt arī nopietnāku tehniku.

Mūs apciemoja Lielās talkas koordinatore Vita Jaunzeme un LNT filmēšanas grupa.

“Binders” kolektīvi talkoja pirmo reizi. Daudzi no mums ir aktīvi Lielās Talkas kustības atbalstītāji un agrāk strādājuši savās interešu grupās.

Iespējams, ka 2016.gada 23.aprīlī iedibināta vēl viena jauka uzņēmuma tradīcija. Noskaņojums, darba spars, aizrautība un lielais dalībnieku skaits liecina – tā nebija pēdējā reize, kad sasparojāmies kopā sakopt kādu mazu daļiņu Latvijas. Jo – Latvijai BŪT zaļai!

Vairāk foto ŠEIT