Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

“Binders” speciālisti testēja nozares topošo profesionāļu zināšanas un praktiskās iemaņas

08.10.2020

Saldus tehnikumā noslēdzies divu dienu konkurss “Ceļu būve”, kurā piedalījās jaunieši no Smiltenes, Saldus un Daugavpils. Teorētiskos un praktiskos uzdevumus zināšanu pārbaudei izstrādāja ceļu būves firma SIA “Binders”.

Konkursā piedalījās deviņi topošie ceļu būvniecības nozares speciālisti no Smiltenes tehnikuma, Saldus tehnikuma un Daugavpils Būvniecības tehnikuma.

Divas dienas jaunieši demonstrēja savas prasmes bruģa segumu ieklāšanā uz iepriekš izlīdzināta šķembu pamata, laboratoriskā pārbaudē noteica grunts paraugu granulometrisko sastāvu un bitumena konsistences rādītājus ar adatas  penetrācijas metodi, bet šķembu izturību noteica ar ceļu būvmateriālu testēšanā izmantoto metodi, ko sauc par Losandželosas koeficienta aprēķinu.

Jaunieši veica mērījumus ar optisko un lāzera nivelieri, rādīja praktiskās iemaņas un teorētiski apgūtās zināšanas ceļu būvniecības procesā izmantojamo iekārtu un rokas instrumentu lietošanā. Konkursā tika pārbaudītas arī jauniešu zināšanas par darba aizsardzību dažādos ceļu būvniecības procesos.

Pirmo vietu konkursā ieguva Smiltenes tehnikuma audzēkņu komanda.

Konkursu rīkoja Valsts izglītības attīstības aģentūra, bet teorētiskos un praktiskos uzdevumus konkursam izstrādāja SIA “Binders”, īpaši lielu darbu ieguldīja uzņēmuma Būvniecības departamenta direktora asistents Eduards Veide, bet konkursantu komandu veikumu vērtēja arī “Binders” projektu vadītāji Romāns Gabrusenoks un Armands Sams, kā arī uzņēmuma Ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorijas speciālistes Karīna Juhneviča un Dagnija Buša.

Ar ceļu būves firmas  “Binders  atbalstu šāds konkurss tehnikumu audzēkņiem notiek jau otro gadu pēc kārtas. Pērn jaunieši sacentās Daugavpilī, kur uzvaru izcīnīja mājinieki. Vairāk informācijas par konkursu pagājušajā gadā ŠEIT.

FOTO: Valsts izglītības attīstības aģentūra.