Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Būvdarbi “Rail Baltica” integrēšanai Rīgas centra infrastruktūrā noris atbilstoši grafikam

04.05.2023

Būvdarbi Rīgas domes projektā “Eiropas nozīmes dzelzceļa infrastruktūras projekta “Rail Baltica” integrēšanai pilsētas centra infrastruktūrā” noris atbilstoši grafikam. Šobrīd ir uzstādīti pirmie pieci balsti gājēju un velosipēdistu rampai, kas savienos Maskavas ielu ar plānoto “Rail Baltica” dzelzceļa tiltu pār Daugavu, vērienīgi būvdarbi turpinās Ģenerāļa Radziņa krastmalā un arī citviet. Kopumā šajā būvdarbu zonā tiek realizēti četri lieli projekti, kas sadalīti 10 mazākos projektos.

Šobrīd aktīvi būvdarbi notiek visā pārbūvei paredzētajā zonā. Tā aptver Ģenerāļa Radziņa krastmalu no 13. janvāra ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai, kā arī Rīgas autoostai un Centrāltirgum blakus esošās teritorijas.

Patlaban būvdarbu zonā  notiek apakšzemes komunikāciju un tramvaju sliežu ceļu pārbūve, krastmalā – arī ceļa seguma klātnes izbūve. Uzsākta un turpinās velosipēdistu un gājēju divlīmeņu rampas balsta konstrukcijas būvniecība. Rampa tiks savienota ar jaunbūvējamo “Rail Baltica” tiltu pāri Daugavai. Līdztekus tam šobrīd tiek pārbūvēti arī jau esošie tilti pār pilsētas kanālu.

Visu darbu ekspluatācijā nodošanas termiņš ir šā gada nogale, bet fiziski darbi tiks pabeigti līdz septembra vidum, pēc tam tiks veikta tikai apkārtnes labiekārtošana.

Vērienīgie būvdarbi tika uzsākti šā gada februārī. Līdz gada beigām tiks pārbūvēti trīs krustojumi un izbūvēta gājēju, velobraucēju un sabiedriskā transporta infrastruktūra.

Ievērojamas izmaiņas satiksmē šajā teritorijā būs līdz 2023. gada rudenim, tāpēc rīdzinieki un pilsētas viesi ir aicināti savlaicīgi plānot maršrutus, iespēju robežās ievērtēt papildus ceļā pavadīto laiku, kā arī respektēt jauno satiksmes kārtību būvdarbu laikā.

Ar informāciju par aktuālajiem satiksmes ierobežojumiem būvdarbu laikā var iepazīties ŠEIT

Vairāk par projektu ŠEIT

Projekta pasūtītājs: Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.
Projektēšana un būvniecība – pilnsabiedrība “RBBL”.
Dalībnieki: ceļu būves firma SIA “Binders”, AS “LNK Industries”, SIA “Nordes būve”.
Būvuzraudzība: SIA “Firma L4”.

FOTO: SIA “Binders” un Rīgas dome.