Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Daugavpilī dislocētajā “Binders”asfaltbetona rūpnīcā saražota miljonā tonna asfalta

16.10.2018

Ceļu būves firmas SIA “Binders” mobilajā asfaltbetona rūpnīcā, kas šobrīd dislocēta Daugavpilī, oktobrī saražota miljonā tonna asfalta. Apjoms sasniegts 18 gadu laikā, kopš uzņēmuma rīcībā ir pārvietojamā ražotne. 2012.gadā tā darbu sāka Daugavpilī, kur joprojām ražo asfaltēšanas materiālu uzņēmuma objektiem Latgales reģionā. Pirmais Daugavpilī saražotais asfalts 2012.gada 1.oktobrī tika ieklāts 18.Novembra ielā.

Atkarībā no uzņēmuma stratēģiskajiem plāniem, ražotnei līdz šim bijušas trīs dislokācijas vietas – Alojā, Ādažos un Daugavpilī, kur kopā saražotās produkcijas daudzums sasniedzis vienu miljonu tonnu. No šā apjoma 400 000 t asfaltbetona sešu gadu laikā saražots Daugavpilī.

Uzņēmuma speciālisti aprēķinājuši, ka ar miljons tonnām pietiek, lai noasfaltētu ceļu no Daugavpils līdz Berlīnei ar nosacījumu, ka ceļa asfalta kārta ir 4 cm bieza, bet ceļa platums ir 4 m.

Sešu gadu laikā ar rūpnīcas produkciju noasfaltētas vairākas ielas, ceļi un laukumi gan Daugavpilī, gan citviet Latgales reģionā. Ar ražotnes produkciju šajā periodā kopumā īstenoti septiņpadsimt Daugavpils pašvaldības projekti.”Binders” asfalta segums ieklāts 18.Novembra, Komunālajā, Daugavas, Liepājas ielā, kā arī Ventas, Vidzemes, Rūpniecības un A.Pumpura ielas posmos. Šogad produkcija ieklāta Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada būvniecības projekta ietvaros, Viestura ielā u.c. objektos. Rēzeknē šogad  jauns asfalta segums ieklāts Latgales un Daugavpils ielas posmā.

Latgales reģionā ar “Binders” ražotnē izgatavoto asfaltu noasfaltēti vairāki apjomīgi autoceļa A 13 Krievijas robeža (Grebņeva) – Rēzekne – Daugavpils – Lietuvas robeža (Medumi)  posmi. Šogad asfalts ieklāts autoceļa P62 Krāslava – Preiļi – Madona gandrīz 12 km garā posmā no Steķiem līdz Atašienei u.c. objektos Latvijas austrumos.

Rūpnīca Daugavpilī tika uzstādīta, lai nodrošinātu kvalitatīva asfaltbetona ražošanu un izmantošanu ceļu būves objektos Latgales reģionā. Ražotnes teritorijā strādā arī ceļu būvmateriālu testēšanas laboratorija, kurā pārbauda ražošanas procesa izejvielas un saražoto materiālu.

Sešu gadu laikā, koš rūpnīca atrodas Daugavpilī, tā ir tehniski pilnveidota un palielināts tās tehnoloģisko iespēju klāsts. Piemēram, ražošanas process jau otro sezonu notiek ar iekārtu, kas ļauj izmantot otrreizējo izejvielu – frēzēto asfaltu.

Miljonā asfalta tonna 11.oktobrī ieklāta Rēzeknes novada autoceļā Lūznava – Veczosna, kur šobrīd notiek rekonstrukcijas darbi.

Interesanti, ka uzņēmuma “Binders” lielākajā asfaltbetona rūpnīcā , kas atrodas Vangažos, šogad jūljā arī tika saražota miljonā tonna asfalta. Tur šis apjoms sasniegts 11 gadu laikā.

Vairāk foto ŠEIT