Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Noslēgušies ceļa remontdarbi 12 km garā posmā uz autoceļa P 22 Valka-Rūjiena

09.07.2015

Būvdarbi tika sākti pagājušajā gadā un atbilstoši līgumsaistībām pabeigti 210 dienu laikā.

Ceļa posmā veikta pilna brauktuves rekonstrukcija – izbūvēta salizturīgā kārta, ieklātas divas šķembu un divas asfaltbetona seguma kārtas. Posmā rekonstruēti divi tilti pār Ķiri, atjaunotas astoņas sabiedriskā transporta pieturvietas, divās no tām uzstādīti pieturvietu paviljoni. Atbilstoši projektam noasfaltētas 89 nobrauktuves uz ceļa posmā esošajiem īpašumiem.

Rekonstrukcijas ietvaros veikti arī inženierkomunikāciju izbūves darbi. Zem ceļa un sāngrāvjiem ierīkoti vairāki desmiti caurteku. Piecās vietās veikti elektropārslēgumi no gaisa vadu līnijām uz apakšzemes kabeļiem.

Piektdien, 10.jūlijā, rekonstruētais posms tiks atklāts ar svinīgu un atraktīvu pasākumu, kas pulksten 16:00 sāksies Kāŗķu pagastā pie tilta pār Ķiri. Jauno ceļa posmu iemēģinās motoklubu „Vēja brāļi” un „Valkas vanagi” dalībnieki, kā arī Naukšēnu motobraucēji, kurus pulksten 17:00 sagaidīs interesenti Naukšēnos pie Zaķu krusta.

Atklāšanā piedalīsies arī objekta pasūtītāja, projektētāju, būvnieku un citu projekta realizācijā iesaistīto dalībnieku pārstāvji.

Rekonstrukcijas pasūtītājs – VAS „Latvijas Valsts ceļi”, projekta autori – a/s „Ceļuprojekts” un SIA „ Firma L4”. Galvenais būvuzņēmējs – CBF SIA „Binders”, darbuzņēmēji – SIA „Rīgas tilti” un SIA „Baustelle”. Līguma summa – 4 447 432,19 EUR (bez PVN).

Objekta foto ŠEIT