Logo hamburger
Par mumsarrow
Darbības jomasarrow
Aktualitātes
Projekti
Galerijas
Kontakti
icon
En Lv
img

Valsts prezidents pateicas Lielās Talkas kustības atbalstītājiem

07.12.2016

“Lielā Talka” ir nozīmīga sabiedriskā iniciatīva, kas veicina ne tikai apkārtējās vides sakopšanu, bet arī sabiedrības saliedēšanos. Šajā akcijā mūs visus saista viena ideja – tīrāka, sakoptāka un zaļāka Latvija,” sacīja Lielās Talkas patrons, Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

2016.gada Lielās Talkas ģenerālpartneris bija ceļu būves kompānija “Binders”. Uzņēmuma līdzīpašnieks Normunds Luste tikšanās laikā norādīja, ka arī ceļu būves uzņēmumi savā profesionālajā darbībā strādā atbildīgi pret apkārtējo vidi. Aizvadīto gadu laikā kompānija veikusi ievērojamas investīcijas videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešanā un attīstīšanā, pērn iesaistījusies Lielās Talkas kustībā. “Ar pārliecību varu teikt, ka “Binders” ir viens no tiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, kas ne tikai vārdos, bet arī darbos cenšas apliecināt zaļās domāšanas priekšrocības.”

2017.gada Lielās Talkas ģenerālpartneris būs būvniecības kompānija “Arčers”, kas pārņems talkas atbalstītāja stafeti no partnera – ceļu būves firmas SIA “Binders”.

Arī ceļu būvētāji aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, pašvaldības pārstāvi un vides aktīvistu jau laicīgi savos kalendāros atzīmēt 2017.gada 22.aprīli, kad norisināsies nākamā Lielā Talka. Šajā datumā ir arī Pasaules Zemes diena, kad ikviens pasaules iedzīvotājs tiek aicināts aizdomāties par pasaules resursu saglabāšanu un atjaunošanu.

Jau ziņots, ka 2016.gada Lielajā Talkā tika atkārtots iedzīvotāju aktivitātes rekords, jo tajā piedalījās aptuveni 190 000 cilvēku. Oficiāli tika pieteiktas 1750 talkošanas vietas, bet savākto atkritumu daudzums bija 1989 tonnas.

Vairāk foto  par “Binders” talkošanu ŠEIT